Inschrijvingen 2013 

Slotlaan 220 - Zeist


Bedrijfsnaam:
DPM - Drop Projecten & Management

Website:
www.linkedin.com/profile/view?id=138150017&trk=nav_responsive_tab_profile

Categorie:
Bedrijfsgebouwen

Opdrachtgever:
Beheermaatschappij Groenen BV

Architect/Ontwerper:
Johan Wegdam - Emmen

Systeem- /aluminium leverancier(s):
Schuco AWS/ADS 65 in FW60+ vliesgevel

Gevelbouwer /Schrijnwerker:
Aluverre Gevelbouw

Datum aanvang renovatie:
01-05-2012

Einddatum renovatie:
07-09-2012

Het pand is gelegen midden in het druk bezochte winkelgebied aan de Slotlaan 220 te Zeist. Tot medio 2012 was in het pand een restaurant gevestigd. De terugliggende entree en de kleine ramen met roeden verdeling beperkten in hoge mate de daglicht toetreding, wat een zeer donker en somber interieur opleverde. Om dit te verbeteren en het pand tevens een upgrade in de vernieuwende stadsomgeving te realiseren, is besloten om de gehele voorgevel te vervangen.

Welstand kenmerkte het pand weliswaar als karakteristiek voor de omgeving, maar was enthousiast over ons plan om een open gevel over twee bouwlagen te ontwerpen. In het ontwerp van de nieuwe gevel is veel gedetailleerd metselwerk in de omkadering van de grote gevel vullende aluminium pui. Ter versteviging van de contouren zijn verzinkt stalen U-profielen als optische staanders en ligger in het gevelbeeld opgenomen. De nieuw ontworpen dakkapellen zijn eveneens met zink bekleed.

De aluminium pui is uitgevoerd in een Schuco FW60+ vliesgevel met openslaande dubbele AWS/ADS 65 deuren voorzien van HR++ beglazing. Inmiddels heeft het modemerk Betty Barclay hier haar intrek genomen.Hoofdsponsor Sponsors Met dank aan