Inschrijvingen 2013 

Daalse Kwint - Utrecht


Bedrijfsnaam:
Allpro BV i.s.m. Facedo BV

Website:
www.allprogiessen.nl

Categorie:
Bedrijfsgebouwen

Opdrachtgever:
DTZ Zadelhoff

Architect/Ontwerper:
OPL Architecten

Systeem- /aluminium leverancier(s):
Allpro BV

Gevelbouwer /Schrijnwerker:
Facedo BV

Datum aanvang renovatie:
september 2012

Einddatum renovatie:
december 2013

Verduurzaming Daalse Kwint De Daalse Kwint maakt deel uit van het Utrechtse stationsgebied en is met twintig jaar een relatief jong gebouw. Toch had de tijd zijn sporen nagelaten. Huurders vertrokken en toen ook ingenieursbureau Movares zich oriënteerde op een ander onderkomen, besloot eigenaar Deka Immobilien over te gaan tot renovatie.

Het gebouw moest geschikt worden gemaakt voor Het Nieuwe Werken en aan de eisen van de huidige energie- en duurzaamheidsnormen voldoen, maar het moest ook aantrekkelijk ogen. Het is OPL Architecten gelukt om de uitstraling van het gebouw te verbeteren en onnodige sloop of vervanging te voorkomen. Er is gekozen om grotendeels de kozijnen en al het glas te vervangen. Door de nieuwe kozijnen en glas wordt de isolatiewaarde van de gevel aanmerkelijk beter en zorgt het glas voor een hogere g-waarde. Langs de dakrand wordt een luifel gemonteerd die 1,8 meter uit de gevel steekt. De entree wordt verplaatst naar het midden van de gevel, om een nieuwe, moderne en zeer representatieve entree te creëren. In de entree is een deel van de eerste verdiepingsvloer gesloopt om de plafondhoogte te benutten voor een ruime vide.

Ook de algemene ruimtes worden gerenoveerd. De dakbedekking is vervangen met een nieuw isolatiepakket met een Rc-waarde van minimaal 3,5. De dakvlakken die vanuit het gebouw zichtbaar zijn worden voorzien van een mos-sedum dak. Daalse kwint is op duurzame wijze ontworpen en gerenoveerd, geheel volgens de BREEAM-richtlijnen. Het gebouw beschikt over energielabel A en het BREEAM duurzaamheidscertificaat Very Good.Hoofdsponsor Sponsors Met dank aan